(ВИДЕО) Грција: Син го запалил телото на татко му, делови пронајдени во корпа

Во Лиосија во Грција, во дворот на семејна куќа полицијата пронашла јагленисано тело на постар маж. Иако прво биле речиси сигурни дека се работи за убиство, по разговорот со синот на починатиот старец почнале да водат паралелна истрага. Сега се истражува дали човекот навистина бил убиен, а потоа запален или, како што тврди неговиот син, починал од природна смрт уште во февруари, а потоа бил запален.

-Не можев повеќе да го издржам непријатниот мирис и морав да го запалам татко ми – изјавил 57-годишниот маж во полиција.

Според медиумите во Грција, се шпекулира дека старецот починал во февруари, но неговиот син наводно немал пари за погреб, па телото на починатиот останало во куќата. Дури кога од дворот почнала да доаѓа неподнослива смрдеа, соседите се посомневале дека нешто не е во ред и ја известиле полицијата.

Во разговор со новинарите соседите откриле дека односите меѓу сега починатиот татко и син биле веќе нарушени подолго време.

Back to top button
Close