(ВИДЕО) Инцидент во српското собрание: Пратениците од власта и опозицијата почнаа да се туркаат, обезбедувањето го опкружи Вучиќ

Претставниците на опозицијата во Собранието на Србија почнаа да прават хаос и инциденти во моментот кога претседателот на Србија Александар Вучиќ ги поздравуваше и ги читаше имињата на српските херои и жртви од Косово и Метохија.

Го дадовте Косово, ние го браниме Косово од такви како тебе. Вие го дадовте Косово, а ние го враќаме и го даваме на нашиот народ и на нашата земја. Срам да ви е лажго!

– Очекуваа дека некој ќе ги заштити. Деловникот е поважен од Косово, Косово е срцето на Србија – тоа е разликата меѓу нас.

– Деловник и парите на Колуба. Патем, да знаете дека најхулиганско однесување покажува финиот Јовановиќ, кој лудува по клупите, затоа што тоа му го оставил татко му – рече претседателот.

Ја украдовте Србија, ја ограбивте и ја расипавте, ја дадовте на чинија, спасуваме што може да се спаси! Велиш влечење на барикадите, значи јас зборував за тоа, не ти. Луѓе, да чуеме, Среќко, кој ги рани Албанците, да слушнете и вие и Никола, дека за нив – претседателот не можел да заврши.

– Ова многу викање и викање е само затоа што не се во можност да го слушнат одговорот. Затоа што мислите дека е убаво да викате и мислите дека ја удирате вреќата, а штом некој им одговори и ги стави каде што им е местото, викањето и почнува викањето – рече Вучиќ.

– Навиваат за деловникот затоа што тоа им е најважно, можете да замислите за какво учтиво однесување е тоа – рече Вучиќ додека рикаа членовите на опозицискиот дел

 

 

Можеби ќе ве интересира
Close
Back to top button
Close