Видео: Ненад Периш во солзи: Матеј ја заврши својата приказна на оваа земја

Tело на непозната машка личност утрово беше пронајдена во Дунав, а се сомнева дека тоа е Матеј Периш, кој исчезна пред шест месеци.

„Чекавме вести, ја чекавме вистината и таа се покажа таква каква што е, болна, тешка…“, кажа таткото Ненад Периш.

Резултатите од обдукцијата ќе бидат објавени наскоро, а Ненад даде краток коментар на тоа.

„Како што кажав. Морам да бидам подготвен. Колку и да е тешко, а верувајте дека е многу, треба да се има надеж. Матеј ја заврши својата приказна на оваа земја. Ќерка ми рече, тато оди по Матеј, донеси го дома. Ќе го направам тоа за два-три дена. Тој е со нас и секогаш ќе биде“, кажа Ненад.

Back to top button
Close