ВИДЕО: Нова мобилна апликација „Биди безбедна“

Нарине Сахакјан – претставник на УНДП

„Наша заедничка одговорност е да го направиме овој свет побезбеден за жените и девојчињата“

Во нејзиното обраќање по повод светскиот ден за елиминирање на насилството против жени и кампањата 16 дена активизам, нашата постојана претставничка Нарине Сахакјан потсети дека сите треба да бидеме дел од борбата против родово базирано насилство, особено кога станува збор зa отстранување на стигмата околу пријавувањето на ваков вид на насилство.

Затоа, UNDP MK и Министерство за труд и социјална политика го поддржаа развивањето на мобилната апликација „Биди безбедна“ која овозможува брзи и лесни начини за барање на помош и за пријавување на инциденти на родово базирано насилство.

⬇️📱 Превземи ја апликацијата и #КажиНе на насилството врз жени и девојчиња! Крајниот резултат на оваа борба зависи од сите нас.

За андроид уреди: https://play.google.com/store/apps/details… и

За iOS уреди: https://apps.apple.com/…/%D0%B1%D0%B8%D0…/id1536775532

#16days #OrangeTheWorld

Back to top button
Close