ВИДЕО: Од позиција на возач кој заврши во големиот верижен судар кај Будимпешта


Унгарските медиуми објавија видео од големиот верижен судар на автопат во близина на Будимшета, во кој учествуваа 42 возила. Видеото покажува колкава била невидливоста на автопатот поради песочната бура, но и со која сила и брзина удирале возилата.

Во сударот биле опожарени дваесетина возила. Едно лице почина, а телото е пронајдено под изгорен автомобил.

Back to top button
Close