ВИДЕО: Во Црна Гора отворена плажа за жени со хиџаб

Во Улцињ неодамна е отворен дело од плажата „Pearl Beach“ (Бисерна плажа) која е наменета исклучиво за жени со хиџаб.

Плажата е од затворен тип за да им овозможи на посетителките да уживаат овде без страв од предрасуди. Поставени се околу 20 лежалки, а приоритет е заштитата на приватноста на посетителките. „Перл бич“ претходно сподели на социјалната мрежа Тик-ток како изгледа оваа плажа.

@pearl.beach.1.ulc

Welcome to pearl beach 1! Tomorrow we open our section for women only. Enjoy 🙏🏼😍☀️

♬ Get Ready – SUPER-Hi & NEEKA

 

Во светот има многу вакви плажи, а „Перл бич“ е прва од ваков вид на Јадранот.

 

Се напоменува дека сите посетители треба да ги почитуваат правилата и обичаите на тој простор.

Улцињ секако е меѓу омилените летни дестинации, а плажата наменета за жени со хиџаб ќе придонесе за нејзината инклузивност.

Back to top button
Close