ВИДЕО | Во Ерменија уапсени над 150 демонстранти против копнениот договор со Азербејџан

Ерменската полиција денеска соопшти дека привела десетици луѓе кои се обиделе да блокираат улици во главниот град Ереван како дел од протестите против владините планови да му отстапи територија на Азербејџан.

Министерството за внатрешни работи потврди дека се приведени вкупно 151 лице, што е повеќе од 88 пријавени претходно.

Во претходното соопштение се вели дека демонстрантите не биле во можност да затворат ниту една улица во Ереван

Back to top button
Close