Властите во Газа тврдат дека 13.230 деца загинале во енклавата

Властите во Газа соопштија дека 13.230 деца загинале во опколената крајбрежна енклава, вклучително и седум кои умреле од глад.

Бројот на загинати вклучува и 8.860 жени, 340 медицински персонал, 132 новинари и 47 вработени во цивилната одбрана.

Додека 30.139 тела се регистрирани во болниците, официјалниот број на загинати не ги вклучува околу 7.000 пријавени исчезнати, соопшти канцеларијата за медиуми на властите во Газа.

Back to top button
Close