Во Драч запленети 22.500 тони шверцувана нафта од Русија


Обвинителството, продолжува со длабинските увиди, со цел што поцелосно документирање на оваа незаконска активност и идентификација на физички или правни лица инволвирани во оваа нелегална активност, наведува полицијата.

Ова е најголема количина на шверцувана нафта запленета во Драч, по онаа во средината на септември кога беа запленети 2.275 тони нафта шверцувана од Либија.

Back to top button
Close