Во германските продавници пронајдени се над сто килограми кокаин во пратките со банани

Вработените во повеќе германски супермаркети во Берлин и во Бранденбург откриле повеќе од сто килограми кокаин во пакетите со банани.

Полицијата почна истрага и се вршат проверки во маркетите, бидејќи не е познато колку дрога има во пакетите со банани, како и во колку продавници се дистрибуирани такви пратки.

Во Бранденбург во најмалку четири продавници пронајдени се од 20 до 100 килограми кокаин скриен во пакетите со банани.

Back to top button
Close