Во Италија уапсени 10 припадници на Ндрангета

– Италијанската полиција упаси 10 лица во рамките на истрагата за контролата што мафијата ја има над гробиштата во северниот дел на Италија.

Полицијата се сомнева дека два клана на мафијашката група Ндрангета одредуваат кои фирми да организираат погреби или да градат гробници во Модена, град во италијанскиот регион Емилиа-Ромања.

Седиштетот на Ндрангета е во јужна Италија, а се занимава со трговија на кокаин, но се повеќе се сели во северниот дел на земјата во потрага за поголеми приходи и легани бизниси, кои се користат како параван за перење на пари.

Back to top button
Close