Во Киев парада на уништени руски тенкови

Во Киев денеска е организирана парада на уништени руски тенкови во Украина.

Уништените тенкови до денеска беа изложени пред манастирот Свети Миховил.

Утрово со кранови и со камиони беа префрлени на улицата Хрешчатик, како дел од подготовките за Денот на независноста на Украина, што се одбележува на 24 август.

In February, russians were planning a parade in downtown Kyiv.
6 months into the large-scale war the shameful display of rusty russian metal is a reminder to all dictators how their plans may be ruined by a free and courageous nation.#FreedomIsOurReligion
🎥 @zaklyashtor pic.twitter.com/H1fbw2UaSS

— Defense of Ukraine (@DefenceU) August 20, 2022

Back to top button
Close