Во Србија шест деца се затруле со хлор во воден парк

Во детската болница во Нови Сад вчера се примени шест деца, од кои пет се задржани на лекување со полесна клиничка слика.

Се претпоставува дека децата се затруле со хлор во воден парк.

Полицијата во Нови Сад потврди дека пристигнала пријава за труење со хлор, но не наведе повеќе детали

Back to top button
Close