Вучиќ свика итна седница на Советот за национална безбедност, Приштина демантира упад 

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, во 19 часот свика седница на Советот за национална безбедност

Претходно, претседателот на Српската листа, Горан Ракиќ изјави дека, според информациите со кои располага, премиерот на привремените институции на Приштина, Аљбин Курти, на средба со своите безбедносни структури најавил дека вечерва ќе ги испрати спецјалните полицискисили Росу и други единици на север од Косово да ги разбијат барикадите.

Во меќувреме косовската плиција демантиаше дека извшрила упад во на големата брана на езерото Газивода. сСрпските медиуми, преходно јавија дека тие го го истерале чуварот и ги отстраниле српските знамиња.

Back to top button
Close