За да не се напуштаат училиштата, се менуваат протоколите за постапување кога има дојави за бомби

По министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, денеска и премиерот Димитар Ковачевски најави промени во начинот на постапување кога ќе има дојави за бомби. МВР и Министерството за образование и наука, вели тој, работат за да се спречи напуштање на училиштата односно да може наставата да продолжи откако ќе се утврди дека е лажна дојава.

Back to top button
Close