За два дена во Хрватска исчезнаа три момчиња родени 2009 година

За само два дена во Хрватска исчезнаа три момчиња на иста возраст. Сите три момчиња се родени во 2009 година. Двајца од нив исчезнале во Загреб, додека на третиот му се губи секаква трага во Риека.

Според податоците во националниот регистар на исчезнати лица, четиринаесетгодишниот Иван Шнајдер исчезнал во саботата на 7 јануари во Загреб. Тој е висок 162 сантиметри, има кафена коса и сини очи, а во моментот на исчезнувањето носел спортски панталони и бела маица.

Ден подоцна, исто така во Загреб, исчезнал Патрик Гек, кој исто така има 14 години. Тој е висок 175 сантиметри, кафена коса и кафени очи, а во моментот на исчезнувањето носел црни панталони и портокалов дуксер со качулка. Имал и црна јакна и патики на нозете.

Истиот ден во Риека исчезна Лукас Кираљ Јеремиќ. Како и двете момчиња кои исчезнаа во Загреб, Лукас е роден во 2009 година.

„Доколку имате информации за ова лице, известете ја најблиската полициска станица или јавете се на 192. Информациите можете да ги доставите и на е-маил адресата: [email protected]“, велат од полицијата.

Извор: Макфакс

Back to top button
Close