Завршено тестирањето на работниците во седумте штипски конфекции

Инаку познати се пет кластери на заразени во Штип, а најголем е познатиот текстилен кластер. Во моментов загрижува и ширењето на вирусот меѓу вработените во Фондот за пензиско и инвалидско осигурување, каде што веќе се потврдени шестмина позитивни на коронавирусот, а останатите вработени се во изолација. Надлежните од Центарот за јавно здравје најавија дека скринингот на вработените во детските градинки во Штип и Карбинци ќе го реализираат во четврток и петок, со ова тестирање ќе бидат опфатени 238 вработени во градинките во овие две општини.

Back to top button
Close