Зеленски му врачи воена награда на Бајден: „Ти си многу храбар претседател“

Зеленски на средбата со Бајден, изјави дека е „голема чест“ да се биде во САД. Украинскиот лидер потоа се осврнува на неговата вчерашна посета на градот Бахмут во првите редови.

Тој му кажа на Бајден дека еден капетан од Бахмут, го замолил да му ја предаде воената награда на Џо Бајден, бидејќи тој бил „многу храбар претседател“.

Бајден му се заблагодари на Зеленски и додаде дека сакал да стапи во контакт со капетанот за да испрати подарок за возврат.

Back to top button
Close