Зеленски: Руското општество ќе биде оштетено со децении поради војната во Украина

Руското општество ќе биде оштетено со децении поради војната во Украина, изјави украинскиот претседател Володимир Зеленски.

Во своето традиционално полноќно видео обраќање, Зеленски истакна дека Украина ќе ги заштити „човештвото и цивилизацијата“.

– Образовните институции уништени од руските напади во Украина ќе бидат обновени. Сепак, руското општество, со толку многу убијци и џелати, ќе остане осакатено со генерациите што доаѓаат, истакна Зеленски.

По новите руски напади во неколку области синоќа, претседателот на Украина повторно ги повика своите сонародници да не ги игнорираат предупредувањата за воздушни напади – речиси пет месеци по почетокот на војната, која започна на 24 февруари.

 

 

Back to top button
Close