Јакимовски: Акт на насилство и мешање во изборите, ни случајно нема да се откажам

Стевчо Јакимовски на вонредна прес-коференција порача дека е изненаден од потегот на Стејт Департментот, но тоа нема да го поколоба во изборната трка и ќе му биде уште поголем мотив…

 

Тој рече дека оваа одлука на Стејт департментот за да го стави него и неговите возрасни синови на црната листа е резултат на анкети, кои покажувале дека тој ќе влезе во вториот круг на претседателските избори и дека наводите за криминал во урбанизмот се неосновани, бидејжи се откажал од тие ингеренции.

Јакимовски рече дека не случајно токму денеска е објавена црната листа, кога ја поднел кандидатурата во ДИК и откако ги собрал потребните потписи. „И Америка и Свети Америка, јас работам во интерес на граѓаните на Македонија“ , порача Јакимовски.

Back to top button
Close