Архиепископ Стефан: Немаме ништо против грчкиот блок да не нарекува Охридска Архиепископија

Архиепископот охридски и македонски г.г. Стефан во интервју за белградска „Политика“ вели дека не е проблем што грчкиот блок од православните цркви ќе ја нарекува нашата црква само Охридска Архиепископија, а не и Македонска православна црква.

Back to top button
Close