Болниците на Камчев и на Жан Митрев свртеле милиони евра лани. Систина со рекорден приход

Според официјалните податоци, „Систина“ лани остварила приход од рекордни 77,5 милиони евра и добивка од вкупно 17,3 милиони евра.

На второ место е приватната болница под раководство на Жан Митрев, чиј приход изнесувал 32,5 милиони евра, додека добивката надминала 9 милиони евра.

Факт е дека болницата на Камчев доминира во приватниот здравствен сектор, а тоа најмногу го почувствува „Ремедика“ на Јорданов, од каде што многу лекари заминаа
извор ФОКУС МК

Back to top button
Close