Црна Гора во ОН ќе гласа за резолуцијата за Сребреница

Владата на Црна Гора одлучи земјата да гласа за резолуцијата за Сребреница во ОН.

Оваа вест ја објави порталот РТЦГ, повикувајќи се на неименувани извори во Владата на Црна Гора.

-Ќе се приклучиме кон осудата на секој геноцид, беше објавено на порталот на Владата.

За оваа резолуција денеска во Собранието на Црна Гора во рамки на „премиерскиот час“ ќе зборува премиерот на Црна Гора, Милојко Спајиќ.

Back to top button
Close