Денеска се погребуваат жртвите во двата масакри во Србија

Денеска ќе се одржат погребите на 10-те жртви од двата масакри што се случија во Србија во текот на два дена. Во Белград ќе бидат погребани четворица ученици и училишен чувар, кои во масовното пукање во основното училиште „Владислав Рибникар“ ги уби момчето К.К. (13), додека во Мали Орашје ќе бидат погребани петтемина соборци кои ги уби У.Б кај Младеновац. (21).

На белградските гробишта денеска ќе бидат погребани четворица ученици и работник од обезбедувањето на ОУ „Владислав Рибникар“. Исто така, во Мали Орашје ќе бидат погребани петмина пријатели, жртви на масовното пукање кај Младеновац.

Потсетуваме, во средата тринаесетгодишен ученик во основното училиште „Владислав Рибникар“ во Белград уби осум ученици и еден работник од обезбедувањето во тоа училиште, а повреди уште шест ученици и еден наставник. Во селата кај Младеновац 21-годишен маж уби осум лица, а повреди

Back to top button
Close