Деркоски два дена пред избори набавил три телевизори по цена од 137 илјади денари, во продавница чинат 82 илјади

Претседателот на Државната изборна комисија Оливер Деркоски два дена пред предвремените парламентарни избори од скопска фирма набавил три телевизори „Самсунг“ за приказ на резултатите, за вкупна цена од 349.500 денари без ДДВ. Цената на еден телевизор е 116.500 денари без ДДВ, а вкупно за трите телевизори ДДВ-то изнесува 62.910 денари, што значи дека цената на еден телевизор, набавен за потребите на ДИК, е 137.470 денари.

САКАМДАКАЖАМ.МК го најде истиот модел на телевизор во еднa од големите трговски куќи за техника и таму чини 82.199 денари. Разликата во цена меѓу набавката што ја направил Деркоски и малопродажната цена изнесува 55.271 денар по телевизор.

Повеќе тука.

Back to top button
Close