ДИК: До 20:45 часот гласале 50,86% од гласачите или 922.678 лица

Претседателот на Државната изборна комисија Оливер Дерковски пред малку ги објави резултатите за одѕивот на денешните предвремени парламентарни избори на 15 минути пред затворањето на избирчките места во 21 часот. До 20:45, гласале 922 678 граѓани, што е излезност од маргинално над 50,86%.

Back to top button
Close