ЕСМ: Најдоцна до утре до 14:00 часот правните субјекти да аплицираат за повластено користење струја

АД ЕСМ преку „ЕСМ продажба“ ги повикува сите правни субјекти опфатени со одлуката на Владата за субвенционирано снабдување со електрична енергија, кои ги исполнуваат условите, најдоцна до утре до 14:00 часот да се пријават за снабдување со електрична енергија од 1 декември годинава.

-Доколку не биде испочитуван рокот или пријавата се направи со некомплетни документи, пријавеното правно лице, по комплетирање на документите ќе биде вклучено во групата за снабдување од 1 јануари 2023 година, посочуваат од ЕСМ.

Прецизираат дека повикот се однесува на јавните основни и средни училишта, јавни претпријатија од областа на водостопанство, собирање и одведување на урбани отпадни води и прочистување на отпадни води кои работат со пумпни и/или пречистителни станици (да се пријават мерните места на станиците) и дел од прехранбената индустрија со соодветните шифри на дејност наведени во одлуката на Владата.

Back to top button
Close