ГАЛЕРИЈА: 30-те најдобри фотографии направени со мобилен телефон

За да направи добра фотографија, луѓето мислат дека им треба скапа камера, а потоа уште поскап објектив и така натаму. Во реалноста, сè што ви треба е телефон, имагинација и вештини. И резултатот понекогаш е дури и подобар од резултатот со скапа опрема.

Организатори на наградите за фотографии направени со мобилен (Mobile Photography Awards) ги објавија победниците и второпласираните. МПА е најдолготраен меѓународен натпревар што ја признава и наградува фотографијата снимена со мобилен или таблет

Од над 5.700 фотографии од 75 земји во 20 категории како најдобри се избрани следниве 30:

Back to top button
Close