Град ја побеле Гевгелија: Силно невреме со град го зафати југот на Македонија (ВИДЕО)

Силно невреме проследено со град доцна претпладнево го зафати регионот на Гевгелија. Според фотографиите кои може да се најдат на социјалните мрежи, во Мрзенци целата земја е прекриена со мраз од интензивните врнежи на град. Дополнително ќе се прават премсетки за предизвиканата евентуална штета на земјоделските култури.

 

 

Back to top button
Close