Исчезна авион кој требало да слета во Германија- изгубен е секаков контакт!

Помал авион кој летал кон Германија не успеал да слета и контролата на летот загубила контакт со авионот, јавуваат тамошните медиуми.

Авионот последен пат е виден во шведскиот воздушен простор и се уште не е познато колку луѓе имало во него.

Според првите информации, се работи за приватен авион од Австрија, кој полетал од Шпанија и требало да лета за Келн. Но, од непознати причини не слетал и продолжил да лета во правец на север.

„Германските и данските борци веднаш беа подигнати и се обидоа да воспостават контакт, но безуспешно“ – наведуваат шведските власти.

Back to top button
Close