Кадиров: До ручек ќе падне „Азовстал“

Рамзан Кадиров, лидерот на Чеченија, кажа дека руските воени сили ќе имаат целосна контрола над фабриката „Азовстал“ во Мариупол.

„Азовстал пред ручек или по него ќе биде под целосна контрола на Русија“, кажа Кадиров во аудио порака.

Чеченските сили се приклучија на страната на Русија по инвазијата во Украина, па се обидуваат да го преземат Мариупол.

 

 

Back to top button
Close