Лавров: Политиката на Русија вели дека Западот е „егзистенцијална“ закана за Москва


Рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров изјави денеска дека новата стратегија за надворешна политика усвоена од претседателот Владимир Путин го идентификува Западот како „егзистенцијална“ закана за Москва.

„Егзистенцијалната природа на заканите за безбедноста и развојот на нашата земја, поттикната од дејствијата на непријателските држави е препознаена“ во политиката, рече Лавров .

Тој ги оквалификува САД како движечка сила зад „антируските чувства“.

Back to top button
Close