Мајк Зафировски за Преспа: Дали е мудро повторно да се отвора прашањето со Грција?

Мајк Зафировски, еден од најпроминентните претставници на македонската дијаспора, пред се познат како врвен извршен директор во некои од најголемите американски и мултинационални корпорации, за „360 степени“ зборува и за едно од најчувствителните прашања во поновата историја на земјата

– Договорот од Преспа
„Ако на двете страни има некакво незадоволство, вообичано тоа значи дека тоа е најдобриот договор што можел да се добие.

Се прашувам, ако повторно го отвориме прашањето, дури и на ниво на сомнеж, дали е мудро да се прави тоа“, вели Зафировски во интервју за „360 степени“ на МРТ 1, кој деновиве беше во Скопје каде присуствуваше на Самитот на „Македонија2025“, организација во чие создавање неговиот личен влог се смета за клучен

Целото интервју на 360.мк

Back to top button
Close