Монструмот од Прага убил двомесечно девојче и нејзиниот татко, шест дена пред да започне да убива на универзитетот

Давид Козак, кој денеска во Прага уби најмалку 15 и повреди 30 лица, е осомничен за убиство на двомесечно девојче и нејзиниот татко, шест дена претходно.

Оваа шокантна информација вечерва ја изнесе началникот на полицијата Мартин Вондрашек, пренесува blesk.cz.

„Сакам да ја информирам јавноста дека сериозно работиме со верзијата која е реална, дека напаѓачот е одговорен и за две жртви од крајот на минатата недела во Клановице Лес. Нема позната врска со жртвите, нема позната врска со локалитетот, а убеден сум дека се целосно случајно избрани жртви од лице без криминална историја“, додаде тој.

„Јас лично разговарав со шефот на прашките криминалисти. Убеден сум дека за помалку од една недела прашките криминалисти извршија огромен број дејствија и дека до денес никој не успеа да го открие идентитетот на осомничениот Што се однесува до Клановице лес, во моментов нема апсолутно никаква позната поврзаност со тие жртви, апсолутно никаква поврзаност со таа локација. Во овој момент сум убеден дека тоа биле сосема случајни жртви од лице без криминална историја“, рече Вондрашек.

„Овде намерно зборував за верзија која е многу реална од наша гледна точка и која се однесува и на она што го обезбедивме на местото на злосторството во Кладенск. Во овој момент не можам да објавам повеќе детали. И единственото нешто што сакам да го истакнам е дека ние навистина, во овој напад, или злосторството во Кладенск, тие не го знаеја идентитетот на напаѓачот, а според информациите што ги имам, не можевме ни да го знаеме“, додаде Вондрашек.

Како што пренесуваат чешките медиуми, трагедијата што се случи попладнето во петокот на 15 декември во прашки Клановице Лес, ја потресе цела Чешка.

Таму непознат сторител застрелал двомесечно девојче во количка и нејзиниот татко Мартин (32).

Според неговите пријатели, убиениот бил многу популарен, неконфронтирачки и на сите им се допаѓал, па никој не можел да разбере зошто некој би го убил.

Back to top button
Close