Му благодарам на Мицковски за големата чест,ќе работам неуморно. Адвокатот Тошковски на чело на МВР

Панче Тошковски/, фото Слободен печат, Слободан Ѓуриќ

 

 

„Вечерва по предлог на претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски, Извршниот и Централниот комитет донесоа одлука со која сум предложен за министер за внатрешни работи во новата Влада се огласи прв од предложените в,ровски министри Велешкиот адвокат и до пред некој ден технички министер од ВМРО ДПМНЕ во техничката влада. Искрено благодарам на Мицкоски, како и на сите членови на Извршниот и Централниот комитет за довербата и поддршката која ми ја укажаа.Ветувам дека ќе работам неуморно за подобрување на условите за живот на сите граѓани и за обезбедување на безбедна, просперитетна и праведна Македонија“, напиша Панче Тошковски на својот фејсбук профил.

 

Името на Тошковски ако беше изненадување како кадар на партијата во текничката влада во комбинациите по изборите на кои ВМРО ДПМНЕ во медиумите беше фикс,сигурен кадар за прв полицаец.Шпекулациите лои услдија дека на МВР Мицковски ќе мора да најде ново решение затоа што Тошковски наводно ја посакувал правда а не МВР тој не ги демантираше.
Откако правда отиде во ЗНАМ името на Тошковски медиумите го вртеа како иден владин генерален секретар а дилемата вечерва ја расчисти Мицковски кога објави дека сепак Тошковски се враќа на чело ма МВР. Дали се точни медиумските шпекулации дека не го сакал ресорот полиција знае тој Мицковски и тесен круг луѓе блиски на лидерот.
О вечерва е дефинитивно дека велешкиот адвокат и бизнис партнер на Кочо Анѓушев  ќе го води еден од најтешкиот ресор МВР. Тој вети вечерва дека ке работи за безбедна и праведна Македонија.

 

Back to top button
Close