МВР откри дека Самка Ибраимовски е лицето кое и се заканувало преку фб на уставната судијка Ана Павловска Данева

Министерството за внатрешни работи презема мерки за расчистување на случајот со заканите што ги добивал судија од Уставниот суд, а за кои пријава во полицијата поднесе претседателот на Судот, Дарко Костадиновски.

Од МВР ја потврдуваат добиената пријава од Костадиновски и информираат дека заканите до уставниот судија биле испратени преку социјална мрежа од лице со иницијали С.И.

ТВ Сител откри а Санка Ибраимовски лидер на политичка партија потврди дека на фејсбук пишувал против судијата на уставниот суд Ана Павлова Данева била известител за преставката да се укине законот со кој застарува извршување на наплата на долгово. Ибраимовски поврди дека тој како лидер на партија од членови кои се сиромашни и мака мачеле со изврпители не смета дека тоа што тој пишува на фејсбук е закана за непл живот и дека е тоа негово право на слобода на говор. Ибраимовски потврди дека е повикан во полициска станица за закани изнесени против уставен судијач

Back to top button
Close