МВР : Малолетници опожариле цистерна на Макпетрол во Илинден.Најверојатно починало девојче

Од министерството за внатрешни работи за “Фокус” ја потврдија информацијата дека од страна на малолетни деца е опожарена цистерна, во која најверојатно имало малолетно женско лице, кое починало.

Од министерството за внатрешни работи за “Фокус” ја потврдија информацијата дека од страна на малолетни деца е опожарена цистерна, во која најверојатно имало малолетно женско лице, кое починало.

Во 21.05ч. во ПО-Петровец С. К. пријавил дека во населба Илинден кај железничката станица, складиште на Макпетрол од страна на малолетни лица опожарена е цистерна. Двете малолетни деца се кај него дома и по обавениот разговор со децата посочено е дека на цистерната најверојатно има малолетно женско лице и истото е починато

На лице место упатени полициски службеници за расчистување на случајот. Ова е првична информација спиред тоа како е пријавено.

Според информациите од МВР, малолетни лица запалиле цистерна кај железничката станица во складиштето на Макпетрол. Децата, рекле дека на цистерната има малолетно женско лице и истото починало.

Случајот го пријавил скопјанецот С.К. Тој ги згрижил децата, за кои посочил дека го предизвикале пожарот.

Двете малолетни деца се кај него дома и по обавениот разговор со децата, посочено е дека на цистерната најверојатно има малолетно женско лице и истото е починато. На лице место упатени полициски службеници за расчистување на случајот. Oва е првична информација спoред тоа како е пријавено. Повеќе детали ќе имаме подоцна“ соопшти МВР.

Back to top button
Close