Невреме со силен дожд, град и грмотевици во Скопје


Скопје вечерва е зафатено од силно невреме проследено со силен ветер, грмотевици и град на некои места.

Во моментов силен дожд, проследен со грмотевици и ситен град има во скопската населба Ѓорче Петров, Карпош и во центарот на градот.

Претходно со силно невреме беше зафатен Полошкиот регион.

Се препорачува граѓаните да не бараат засолниште од дождот под осамени дрвја.

Back to top button
Close