“Повредата и гневот меѓу двајцата браќа сега создадоа студена рамнодушност” Принцот Вилијам и принцот Хари не разговараат

Во својата книга „Spare“ Хари откри дека меѓу четирите ѕида нивните односи биле многу различни, поради што често се чувствувал како вишок во семејството.

Речиси една година по објавувањето на мемоарите на Хари, ниту Хари, ниту Вилијам не се обиделе да ги поправат затегнатите односи и ништо не се променило меѓу нив, тврди кралскиот експерт Омид Скоби, кој за тоа ја напишал книгата „Endgame“, која ќе излезе на 28 ноември.

„Го видов Хари кога ја издаде „Spare“ како последен обид да му каже на семејството како се чувствува со години. Очигледно никогаш немало доволно отворен форум за такви разговори или споделување на тие чувства, рече тој.

Повредата и гневот меѓу двајцата браќа сега создадоа студена рамнодушност што внесува вистински немир во палатата која некогаш беше симбол на семејството и хармонијата на целата држава. Престолонаследникот Вилијам е бесен поради негативното светло што неговиот помлад брат го фрли врз семејството, но неговиот гнев, исто така, не и носи никакво добро на монархијата бидејќи сега е јасно дека секој што не ги следи правилата – бега!

Back to top button
Close