Припадник на армијата на САД осуден за превезување снимки со детска порнографија

Поранешен службеник во воено-воздухопловните сили на САД синоќа беше осуден од суд во Мериленд на 11 години затвор поради транспорт на снимки со детска порнографија, соопшти синоќа федерален обвинител.

Судија од сојузниот областен суд го осудил Џејсон Даниел Орт (36) од Валдорф, Мериленд, на 11 години затвор, а по истекот на казната и 15 години надгледувана слобода, поради обид да превезе снимки со детска порнографија од Мериленд во Њујорк.

Судијата рече дека по одлежувањето на казнениот рок, во местата каде ќе престојува, работи или учи Орт мора да се регистрира како прекршител на полова основа согласно Закон за регистрација и известување за полови напади.

За време на престој во дом во Њујорк, а по поплака од сопствениците, Орт бил откриен како поставува камери во спална соба на домот. Спроред истрагата, тој потоа признал дека поставувал камери и во други домови на други места

Back to top button
Close