Професорката Николоска за таткото на Вања: Овој потег ме тера да се сомневам во неговата психичка состојба


Професорката од Факултетот за безбедност Светлана Николоска во „Клик Плус“ кажува се за случајот со убиството на Вања и на Панче.

Николоска кажа дека не верувала дека татко може да го издаде своето дете,меѓутоа се сомневала кога ги видела кренатите палци на таткото.

„Човек кога е во долг и кога има притисок, не знае како да реагира, новерувам дека никој не може да го издаде своето дете за некој да го убие. Можеби си помислил дека нема да се случи ништо, туку дека само малку ќе ја подуплашат мајката и ќе ги даде парите. Таткото имал претходни релации со главниот осомничен, и во неговата глава е да го заштити своето дете, а не да го даде. Но, она што го видов, таткото лајкува кон новинарите, и тоа ме враќа да се посомневам на неговата психичка состојба. Дали е можно таткото да го жртвува своето дете, дали може да дозволи неговото дете да биде киднапирано се со цел да ги елиминира долговите“, рече Николоска, која подоцна во емисијата кажа дека таткото на Вања делува на лабилна личност.

Back to top button
Close