Работници се закануваат дека ќе скокнат од кров,бараат да им се исплатат платите


Двајца работници се качиле на покривот на шесткатница и се закануваат дека ќе скокнат. Причината се неисплатените плати. Велат дека нема да се симнат додека не добијат плата. Според БТА, станува збор за турски работници. Тие беа зафатени со градежништво.

Дејството се одвива во центарот на градот. На терен се градоначалникот Станислав Владимиров, психолог, полицајци, лекари, претставници на противпожарната служба и турската амбасада.

Back to top button
Close