Русија ја обвинува Украина за гранатирање на цивили во Керсон

Руското Министерство за одбрана соопшти дека украинските сили гранатирале цели во украинскиот јужен регион Херсон.

Во соопштението се наведува дека украинските сили гранатирале училиште, градинка и гробиштата во селата Киселивка и Широка Баклка, во Керсон.

Украинските власти сè уште не одговориле на обвинувањата од Москва.

Градот Керсон е заземен од руската армија, а постојаната контрола ќе ги зголеми способностите на Русија за напредување кон северна и западна Украина и ќе ја подобри безбедноста на руската контрола над Крим.

Back to top button
Close