САД запленија милиони долари од налози што ги користеле екстремистите

Екстремистичките групи ги користеле налозите за донации, а некои од нив и мамеле дека продаваат заштитна опрема за Ковид-19.

Тоа е најголема операција за заплена на средства во облик на дигитална валута поврзана со тероризмот.
Криптовалутите, како биткоинот, често се користат за недозволени трансакции бидејќи се верува дека потешко им се влегува во трага.

Back to top button
Close