Салиу: МВР ми поднесе кривична пријава, ќе претресуваат дома кај мене и во редакцијата на Портал X


Новинарот Фуркан Салиу предмалку преку својот Фејсбук профил информираше дека МВР поднело кривична пријава за попречување на службено лице по член 382.

Најверојатно ќе се бара претрес во просторите на ПорталХ и во моето живеалиште. вели Фуркан Салиу во својата објава

Делото не верувам дека можат да го докажат меѓутоа најверојатно работата на ПорталХ ќе биде оневозмоена одреден период, смета тој

Ги повикуваме сите релевантни институции, меѓународните организации добро да пазат како ќе се одвива целата ситуацијанапиша новинарот Салиу на својот ФБ профил

Некој провладини портали блиски до ВМРО ДПМНЕ и техничкиот министер Тошковски му предвидуваат повикувајки се на законот дури и затворска казна од 3 години за делото кое му е во кривичната пријава оиоречување на службено лице

Back to top button
Close