Што точно изјави Еди Рама за отворањето на границите кон соседните земји?

Најавата на премиерот на Албанија дека од 1 јуни ги отвора „копнените граници со соседите, за сите Албанци, без разлика дали се со пасош од Албанија или од Косово, Северна Македонија или Црна Гора“, предизвика реакција од ВМРО-ДПМНЕ дека станува збор за уште еден шамар за Спасовски и Заев и неуспех на Димитров.

Шефот на дипломатијата вели дека разговарале со Тирана и мисли оти нивниот пристап ќе биде инклузивен односно ќе се однесува на сите граѓани од регионот.

Повеќе на „360 Степени“ на следниот линк.

Back to top button
Close