Скандал во ОЈО ГОКК: Исчезнале докази доставени од Европска институција за криминал во Македонија

Од јавното обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција исчезнале докази за криминал што го гони ова обвинителство, а биле доставени лично во Скопје од претставници на Европска полициска организација, дознава СВЕДОК од извори во обвинителството, објави порталот „Сведок“.

Како што пишува порталот, доказите исчезнале во периодот кога обвинителството беше „обезглавено“ и со него раководеше обвинителот Трајче Пеливанов.

Скандалот бил откриен деновиве кога бил побаран одговор од европската организација дали биле разгледани доказите и што се случува со нив.

Целиот текст прочитајте го ТУКА!

Back to top button
Close