Судот му одреди притвор на Владимир Панчевски

Велешкиот суд денеска му одреди притвор на поранешниот претседател на Кривичниот суд, Владимир Панчевски.

Оваа информација прва ја обајви Коалицијата Сите за правично судење. Притворот е одреден поради обезбедување на присуство на судењето за предметот „АКМИС“.

Панчевски денеска не се појавил на денешното рочиште, а не бил присутен ниту неговиот бранител. Судењето за овој предмет за злоупотреба на АКМИС системот требаше да почна наесен, но досега овој судски процес се уште не е започнат со главна расправа.

Back to top button
Close