Судскиот совет ќе разреши поранешна вд председателка на кривичниот суд

Телевизија  24 повикувајки се на свои извори објави дека на седница на судскиот совет во среда на дневен ред било и разрешување на судијка која во времето кога била ВД председател на кривичниот суд го злобиколувала акмис системот за компјутерска распределба на предметите и таа лично ги делела на свои послушници.

Телевизијата не го откри името на судијката освен дека оваа злоупотреба ја правела кога била вд председател на кривичниот суд. На акмис системот односно распределба на предметите наместо компјутерски по лична желба и одлука на председателот падна и бивчиот председател на кривичниот суд Владимир Панчевски кому велешкиот суд му пресуди и казна затвор од 3 години и 6 месеци за распределба рачно од него на судските предмети наместо со акмис системот

Back to top button
Close