Украина ослободи најмалку две села на југ

Украинската армија тврди дека постигнува успеси додека нејзините сили се пробиваат кон југот на земјата, каде што влегле во најмалку две села напуштени од руски војници.

Што се однесува до градот Херсон, неговото значење лежи во фактот што ја поврзува Украина со полуостровот Крим, кој беше анектиран од Русија во 2014 година.

– Уште малку, држи се Херсон. Украинската армија е на пат, напиша украинската вицепремиерка Ирина Верешчук на социјалните мрежи

Back to top button
Close